2009. április 28., kedd

GAUDI - avagy mindenkinek megvan a maga keresztje

Nagyon de nagyon régóta szerettem volna már ezt megfűzni és most rászántam magam. Volt ugyan hozzá leírásom, de az kínai volt számomra (minden értelemben). Végül kép alapján csináltam ezért lehet, hogy eltér az eredetitől.

2009. április 20., hétfő

Primero

Büszkeségem ez a csipkekarkötő. Első alkalom, hogy magam találtam ki egy mintát - innen a neve, mivel ez spanyolul "első"-t jelent.

Lila álom


Pillangók tavaszi színekben

Berjo lepkefarmjáról származik az ötlet (képről fűztem).

Abszolút metál - kiegészítve

2009. április 17., péntek

Abszolút metál

Az ötlet nagynénémtől ered, köszönöm szépen! Összesen 90 db biztosítótűre darabonként 10-12 db vágott metál rózsaszín-türkizkék-lila színű üveggyöngyöt raktam, majd elfordítva az egymás melletti tűket fűztem fel őket kalapgumira. Kb. centis-félcentis vastagságú, rendkívül mutatós karkötő lett belőle.

2009. április 14., kedd

Gabi-mix

Fülbevaló sorozat Gabinak:Lila háromszög, képről fűzveBarokkRáadás, mert csiga tempóval készültem el :(

Keresztmamának névnapjára

Húsvéti gésák

Húsvéti elfoglaltságom - a gyöngyözés mellett - egy kis bemutatóra felkészülés volt :) Fellépést természetesen vállalunk!!!

My PIF - eredmény

Örömmel konstáltam amikor húsvét után megnéztem a leveleimet, hogy már meg is van a három ember akit megajándékozhatok!
Zsuzsu (http://zsuzsublogja.blogspot.com/)
AM Design (http://design-am.blogspot.com/)
Ilka (http://ilkabeads.blogspot.com/)
Ilkától már kaptam címet, Zsuzsuét tudom, Mónika majd légy szíves küldd el a tiédet, csak hogy tudjam hova kell postázni az ajándékot.
Köszönöm, lányok, hogy jelentkeztetek! Ezt dícséretnek veszem - ezek szerint vannak akiknek tetszenek a műveim :)

2009. április 7., kedd

My PIF - Pay It Foward

Most jelentkeztem először erre a játékra
Dzsue (http://dszue.blogspot.com)
és
Hermike (http://hermike.blogspot.com) blogjában.

Most pedig én várom az esetleg erre tévedő jelentkezőket, akik tőlem szeretnének majd saját készítésű gyöngyékszert kapni – ígérem igyekszem mindenkinek a saját blogképei alapján személyre szóló alkotást készíteni.

A szabályok:
Magyarul: Bárki játszhat, akinek blogja van. Az első három személy, aki megjegyzést tesz ehhez a bejegyzéshez (ahol meghagyja az e-mail elérhetőségét), az elkövetkező 365 napban saját készítésű ajándékot fog tőlem kapni, amennyiben meghirdeti a játékot a blogjában. Ezt természetesen ellenőrizni is fogom!
En Francais: Je me suis inscrite pour un P.I.F sur le blog de Dzsue et Hermike. Je m'engage donc pour les trois premières qui me laisseront un message d'inscription (avec leur email) sur ce post à leur réaliser un bijou dans les 365 jours à venir. Pour ce faire, celles-ci devront elles mêmes le mentionner sur leur blog et s'engager à leur tour! Attention, je vérifierai avant de commencer le bijou.
In English: I registered for a P.I.F first on the blog of Dzsue and Hermike. This engages me for three first ones who leave me a message of registration (with their email) on this post to send them a jewellery made by me in the coming 365 days. I will only send them the gift, if they post this game on their own blog. Please note: I shall check it before I start working on the jewel!

2009. április 6., hétfő

Ismerkedés a zsugorkával

Zsuzsuval összefutván egy szép reggelen a metrón :) mesélt nekem a zsugorkáról, amivel mostanság dolgozgat. Megtetszett. Beszereztem. Az első adag szétfolyt a sütőben, merthogy 150 C-ot nem könnyű varázsolni réges-régi gázsütőben (ahol a piciláng, nagyobbláng és legnagyobbláng grafikus jelölés mutatja az összes létező fokozatot :). A második sütés sikerült, fent látható az eredmény! Mintával tapasztalatgyűjtés előtt még nem mertem próbálkozni, csak így egyszerűen a színekkel. Remélem innen már csak fejlődni lehet :)

Swari ablak

Már jó ideje szemeztem ezzel a gyűrű-megoldással, amit többeknél láttam, és ha már megtaláltam egy boltban ezt a hatalmas swarovski kristály-ablakot... nem tudtam ellenállni. Meseszépen mutat felvéve :)

2009. április 1., szerda

JÁTÉK Arduinna oldalán

Érdemes résztvenni, mert a fenti egyik gyönyörű medál a nyeremény. Elérhetőség: Arduinna