2008. október 28., kedd

Isztambul

Isztambulban töltöttünk egy gyönyörű hetet. Első szállásadónk feleségének, Serapnak készítettem egy kis meglepetést, merthát üres kézzel nem állítok be sehova. Igyekeztem magyaros hangulatot adni az összeállításnak.

És néhány emlék Isztambulból:

A Rumeli erődben.Kedvenc villamosom.
Vacsora Alppal.Városnéző hajózáson (tömegközlekedéssel, a mentrendszerinti járattal :).Kilátás a Kék Mecsetre és az Aya Sofiára a Galata-torony tetejéről.Csodálatos színű-mintájú csempeborítás. Ezt a Topkapi Szerájban találtam és a legszebb színöszeállítás volt az összes közül.Egésznapos bicajozás Büyükadán, vagyis a Büyük szigeten.Bevásárlás a Nagy Bazárban.Kipihenve a rettenetesen unalmas Archeológiai Múzeum fáradalmait.

Bross Nagyinak


Teréz napi ajándék Nagyimnak, Kubában vételezett szivarral (ami még nekem is ízlik), és Nagyi lánykori naplójával fotózva. A minta egy régi Keresztszemes Magazinból való.

2008. október 13., hétfő

Debrecen


Debreceni szállásadónknak, Dórinak készült ajándékba. Szerintem tetszik neki :) Köszönjük szépen a kedves vendéglátást!!!
És köszönjük az autósoknak akik elvittek minket, különösen a bárándi focicsapatoknak :)

És néhány kép a hétvége élményeiből:

Nem volt egyszerű bejutni, de megérte 3x visszamenni, mert jó a kilátás a toronyból.Nem jött össze a Zsuzsi-vonatozás, ezért chilis csokival kárpótoltuk az élményt.Bánk bán előadás a Csokonai Színházban. Egy élmény volt!A hétvége csúcspontja: Elza és Kovu pár hetes kölykei!!! Ennél édesebb cicákat még nem láttam!!!Jártunk a Mihály-napi vásárban is
Néhány gyöngyszem a MODEM kiállításaiból (szocreál és mai orosz művészet):

Lenin kihirdeti a szovjetek uralmát (olyan romantikus festmény, hogy otthonra is kitenném :)Alekszandr Koszolov: LeninKék Orrok: Che Guevara 30 évvel később

2008. október 10., péntek

Csíkos narancs


Csak mert van ám narancssárga harisnyám is :)

2008. október 6., hétfő

Zöld-fekete csíkos bogyós


Végre sikerült bogyókat gyártanom, eddig ugyanis nem ment. Lehet azért, mert nem volt hozzá mintám, csak úgy ránézésre próbálkoztam (minta ugyan most sincs, de már rájöttem a turpisságra :).

Rózsaszín karika

Maradék gyöngyökből készült, még mindig a galvanizált orchidea, de VIGYÁZAT, rendkívül gyorsan kopik a színe!!!

2008. október 3., péntek

Buborékok pirossal

Mutatós, egyszerű vonalvezetésű, félórás :) apróság.

2008. október 2., csütörtök

Scherzo - galvanizált orchideával :)


"Scherzo" fantázianevű egységekből összeállított szett, némi színnel (szerintem metál rózsaszín, "hivatalosan" pedig galvanizált orchidea) feldobva. A scherzo leírása a linkek között megtalálható.